16.   Santhosh Trophy is associated with ______________?

        Ans: Football

17.   Dada saheb Phalke Award is given for excellence in the field of ___________?

        Ans: Film

18.   Rakesh sharma is the first Indian to ______________?

        Ans: Go into the space

19.   The Brightest planet as seen from the Earth is?

        Ans: Venus

20.   The language spoken next to Hindi in terms of number of people in India is?

        Ans: Bengali

21.   The world Environment Day is celebrated on ?

        Ans: June 5

22.   Pandit Ravi Shankar is famous for his mastery in playing?

        Ans: Sitar

23.   Electric Bulb was invented by ?

        Ans: Edison

24.   Mercy Kuttan is a name to be reckoned with ?

        Ans: Athletics

25.   The Song "Vande Mataram" was composed by ?

        Ans: Benkim Chandra Chatterjee

26.   The first ever women Prime Minister of a country in the world is?

        Ans: Sirimavo Bandaranaike

27.   Insulin treatment is given to people suffering from?

        Ans: Diabetes

28.   A good source of Vitamin A is ?


        Ans: Carrot

29.   The book "The Satanic Verses" was written by _______________? 

         Ans: Salman Rushdie

30.   The bank which is a Banker's Bank is ?

        Ans: Reserve Bank of India
 
Top