1.   The smallest state in India is _____________?
      Ans: Tripura 

2.   The constitution of India came into force on ?

      Ans: January 26, 1950

3.   The biggest Planet is_____________ ? 

      Ans: Jupiter

4.   Tenzing climbed Mount Everest in ?

      Ans: 1953.

5.   Teheran is the capital of _____________?

      Ans: Iran

6.   The famous Sun Temple is situated in ?

      Ans: Konark

7.   The Curency of Bangladesh is ?

      Ans: Taka

8.   Kadhakali is a dance of _____________?

      Ans: kerala

9.   The prime minister immediately after the death of Jawaharlal Nehru was ?

      Ans: Gulzari Lal Nanda

10. National Emblem of India is ?

      Ans: LionedCapital

11. India's first open university is located in ?

      Ans: Hyderabad

12. Telephone was invented by _______________?

      Ans: Graham Bell

13. The Director of film "Gandhi" is?

      Ans: Richard Attenborough

14. The most popular Country of the world is ?

      Ans: China

15. The state which has the maximum number of seats in Lok Sabha is?

      Ans: Uttar Pradesh

16.   Santhosh Trophy is associated with ______________?

        Ans: Football

17.   Dada saheb Phalke Award is given for excellence in the field of ___________?

        Ans: Film

18.   Rakesh sharma is the first Indian to ______________?

        Ans: Go into the space

19.   The Brightest planet as seen from the Earth is?

        Ans: Venus

20.   The language spoken next to Hindi in terms of number of people in India is?

        Ans: Bengali

21.   The world Environment Day is celebrated on ?

        Ans: June 5

22.   Pandit Ravi Shankar is famous for his mastery in playing?

        Ans: Sitar

23.   Electric Bulb was invented by ?

        Ans: Edison

24.   Mercy Kuttan is a name to be reckoned with ?

        Ans: Athletics

25.   The Song "Vande Mataram" was composed by ?

        Ans: Benkim Chandra Chatterjee

26.   The first ever women Prime Minister of a country in the world is?

        Ans: Sirimavo Bandaranaike

27.   Insulin treatment is given to people suffering from?

        Ans: Diabetes

28.   A good source of Vitamin A is ?

        Ans: Carrot

29.   The book "The Satanic Verses" was written by _______________? 

         Ans: Salman Rushdie

30.   The bank which is a Banker's Bank is ?

        Ans: Reserve Bank of India