1. First prime Minister, Israel.............? Answer :-  Avid Ben Gurion


2. First president, Soviet Union................? Answer :- Vladimir Illyich Lenin


3. First President of Cyprus........................? Answer :- Archbishop Makarios


4. First Emperor, Germany...................? Answer :- Wilhelm


5. First President, USA.........................? Answer :- George Washington


6. First Prime Minister, Bangladesh......................? Answer :- Sheik Mujibur Rahman


7. First Prime Minister, Bangladesh..........................? Answer :- Sir Robert Walpole


8. First Prime   Minister, Sri Lanka..................? Answer :- Don Stephen Senanayake


9. First President, Pakistan......................? Answer :- Major General Iskander Mirza


10. First Prime Minister of Kenya................................? Answer :-  Jomo Kenyatta


11. First President, Indonesia.....................................? Answer :- Ahmed Sukarno


12. First President, Malawi...............................? Answer :- Dr. Hastings K. Banda


13. First Prime Minister, Myanmar...................................? Answer :- U Nu


14. First President, Republic of China..............................? Answer :- Sun Yat- sen


15. First President, People’s Republic of China................? Answer :- Mao Tse-tumg


16. First President, Maldives................................? Answer :-  Ibrahim Nasir


17. First President, Zambia...............................? Answer :- Kenneth David Kaunda


18. First President, Zimbabwe..........................? Answer :-  Robert Gabriel Mugabe


19. First President, East Timor..................................? Answer :- Xanana Gusmao
 
Top